Sunlighten szauna Debrecen

Sunlighten mélymeleg terápia

45 perc / 10 000 Ft

A Sunlighten szauna – a finn szaunáknál megszokottól eltérően – nem a helyiség levegőjét, hanem közvetlenül a tested hevíti fel. Az izzadást víz használata nélkül az infravörös sugárzás váltja ki, amely bőröd alsóbb rétegéiben is képes kifejteni jótékony hatását. A Sunlighten szaunában működő Solocarbon sugárzók klinikailag igazoltan a leghatékonyabb módon állítják elő az infravörös hőt, és egyetlen készülékben mindhárom hullámhossz típust tartalmazzák.

A Sunlighten hatásai:

  • A közeli infravörös hullámhossz (NIR) elősegíti a szövetek növekedését, a sebgyógyulást, a bőr megújulását és a sejtek egészségét.
  • A közepes infravörös hullámhossz (MIR) a test lágy szöveteibe hatolva felgyorsítja a gyógyulási folyamatot azokon a testrészeken, ahol gyulladás alakult ki.
  • A távoli infravörös hullámhossz (FIR) jut el a legmélyebbre. Azokat a helyeket célozza meg, ahol a méreganyagok felhalmozódtak

Foglalás

Természetes immunerősítés napsugárszaunával

Őrizze meg egészségét a Sunlighten szabadalmaztatott infrasugárzó technológiái segítségével! Ezek támogatják a sejtek egészségét, az izmok regenerálódását, az egész immunrendszert! A Sunlighten infravörös terápiája javítja a vérkeringést, felgyorsítja a szívverést, kitágítja a véredényeket. Mindezek segítik a keringési rendszer megtisztítását, és a sejtek jobb oxigén ellátását. A vérkeringés javulásával a verejtékezés révén a sejtek szintjéről több méreganyag kerül ki a bőr felszínére, ami javítja a sejtek egészségét, segíti az izmokat a regenerálódásban, és megerősíti az immunrendszert.

Közeli infravörös sugárzás az immunrendszer és a sejtek erősítéséért

Az mPulse napsugárszaunák egyedülálló, kutatások által bebizonyítottan hatékony közeli infravörös sugárzása erősíti az immunrendszert. Valójában a NASA tanulmánya azt mutatta ki, hogy ugyanez a LED-ek által kibocsátott közeli infravörös sugárzás mélyen a test szöveteibe behatolva négyszeresen növelheti a sejtek egészségét, a szövetek növekedését.

Számos tanulmány igazolja, hogy az mPulse szaunáinkban lévőkhöz hasonló LED-ek – miután hatásukra sejtszinten megnő az energiaszint – stimulálják a fehérvérsejtek termelődését, illetve a kollagén növekedését.

A Wisconsini Orvosegyetem szakkollégiuma által végzett tanulmány igazolta, hogy a LED technológiával előállított közeli infravörös sugárzás segíti a sejtek egészséges működését, illetve azok regenerálódását.

A Solocarbon 3-in-1® sugárzókban lévő LED-ek pontosan ugyanebben a tartományban állítják elő az infrasugárzást.
Az Amerikai Biokémiai és Molekuláris Biológiai Társaság tanulmánya szerint a LED technológiával előállított közeli infravörös sugárzás helyreállítja az enzimaktivitást, és felére csökkenti a sejtpusztulást.

“Bárki, aki ilyen szaunát használ, sérülése nagyságától függetlenül gyorsabban gyógyul, hiszen ez a kezelés nem jelent további igénybevételt a szervezet számára. Ez tulajdonképpen a szervezettel karöltve dolgozik a gyógyulási folyamaton.”
– Dr. Jeffrey Spencer, Dél-Kaliforniai Egyetem

A „The Doctor’s Prescription for Healthy Living” (Orvosi Receptek az Egészséges Életmódért) Magazin megállapítása szerint a Sunlighten infravörös hősugárzása jelenti az egyik legjobb kezelést rándulás, zúzódás, izomgörcsök, illetve sportsérülések esetén, mivel az ízületekbe, izmokba és szövetekbe behatolva javítja az oxigénáramlást és a keringést.

Mi a különbség a közeli és a távoli infravörös sugárzás között?

Az infravörös sugárzás a Nap sugárzási spektrumának egy láthatatlan része, amely képes az emberi szövetekbe lágyan behatolni, és többek közt olyan jótékony hatásokat eredményezni, mint az immunrendszer erősítése. Minden Sunlighten™ szaunának ez a természetes napsugárzás a lelke, és ennek mindegyik általunk használt tartománya más-más jótékony egészségügyi hatásért felel. Ismerje meg, hogy például a közeli infravörös mennyiben különbözik a távoli infravöröstől, és melyiknek milyen egészségügyi hatásai vannak.

Közeli infravörös tartomány

A Sunlighten napsugárszaunák által használt közeli infravörös sugárzás hasonló ahhoz, amit a szépségipari és a gyógyászati készülékekben használnak. Az általunk használt LED technológiának köszönhetően azonban az mPulse napsugárszaunák mégis különlegesek. Ez a technológia nem jár extrém nagy hő- és fénykibocsátással, így sokkal biztonságosabb alternatívát kínál. A közeli infravörös sugarak a rövidebb frekvenciatartomány miatt a bőr külső rétegébe hatolnak be. Ezáltal tudnak sejt-szinten hatni a testre, ösztönzőleg hatva a szövetek növekedésére, felgyorsítva az izmok regenerálódását, és erősítve az immunrendszert.

Távoli infravörös tartomány

A távoli infravörös sugárzás (FIR) közvetlenül a testet melegíti fel, nem pedig a körülötte lévő levegőt. A FIR megemeli a test belső hőmérsékletét, ami méregtelenítő hatású verejtékezéshez vezet. A távoli infravörös sugarak ugyanis mélyen behatolnak a testszövetekbe, a verejték onnan kimossa a lerakódott méreganyagokat, így testünk megtisztul, bőrünk megfiatalodik. Emellett a távoli infravörös sugárzás – számos jótékony hatása mellett – csökkenti a vérnyomást, és segít a testsúlycsökkentésben is.

A Sunlighten mPulse szaunái a teljes (közeli, közepes, és távoli) infravörös spektrumot alkalmazzák, és 7 előre beállított programmal képesek bármilyen különleges igény kielégítésére is!

Foglalás

sunlighten szauna Debrecen

A Sunlighten mélymeleg terápia az alábbiakra van jótékony hatással:

Méregtelenítés

A Sunlighten szauna a távoli infravörös sugárzással emeli meg tested belső hőmérsékletét. Sejtszinten szabadítja meg szervezeted a mérgező anyagoktól, erősíti az immunrendszered és hozzájárul, hogy a bevitt tápanyagok hatékonyabban hasznosuljanak. A

Fájdalomcsillapítás

Fájdalomcsillapítással foglalkozó szakorvosok is gyakran beépítik kezelésükbe a Sunlighten szauna alkalmazását, hiszen oldja az izomgörcsöket, enyhíti a kisebb, valamint a krónikus (például fibromyalgiás) fájdalmakat, és képes lerövidíteni a felépülési időt.

Bőrfiatalítás

A Sunlighten infraszauna használatával bőröd fiatalosabbá válik és megtelik energiával. Az infravörös sugárzásnak köszönhetően csökkennek a ráncok és javul a bőr tónusa, a sugárzás mélyebb rétegekbe hatolva pedig eltávolíthatja a méreganyagokat.

Relaxáció

Sunlighten a hagyományos szaunákkal ellentétben gyengéd, gyógyító hatású infravörös sugárzással működik. Mindez elősegíti az ellazulást, csökkenti a stresszt, hozzájárul a nyugodt éjszakákhoz, közvetlenül szaunázás után pedig frissítő hatást biztosít.

Vérnyomáscsökkentés

A szisztolés és a diasztolés vérnyomást a szaunák közül kizárólag a Sunlighten infraszauna képes klinikailag igazoltan csökkenteni. A verejtékezés hatására javul a keringés, felgyorsul a véráramlás, megnövekedik a szívritmus, a vérnyomás pedig lecsökken.

Súlycsökkentés

A Sunlighten infraszauna úgy égeti el a felesleges kalóriákat, hogy közben a legnagyobb kényelemben pihenheted ki magad. Alkalmanként akár 600 kilokalóriát is elégethetsz – ehhez pedig csak annyit kell tenned, hogy kényelmesen ellazulva, egyhelyben űlsz.

Keringésjavítás

A Sunlighten infraszauna olyan hatást vált ki, mintha intenzív testmozgást – passzív kardio edzést – végeznél. Az izomzat melegítése közepes infravörös tartományú sugárzással akár a normál érték duplájára is növelheti a vér áramlását.

Immunerősítés

A közeli, közepes és távoli infravörös sugárzási technológianak köszönhetően több oxigén jut el a sejtekhez, mindez pedig segít az izmok regenerálódásában, támogatja a sejtek egészségesebbé válását és ellenállóbbá teszi az immunrendszert.

Foglalás

Szauna? Mélymeleg terápia? SUNLIGHTEN!

A Sunlighten szaunák hatékonyságuk, kialakításuk, felszereltségük és minőségük szempontjából is a legmagasabb minőséget képviselik. A ragasztás nélküli konstrukció, az alapanyagként használt kézzel válogatott fa elemek és a vízszintes dizájn alkalmazása az iparágban egyedülállónak számítanak, a rendszeres minőségellenőrzés pedig szavatolja, hogy a Sunlighten szaunák jótékony hatásai mindenki számára maximális hatékonysággal biztosíthatók legyenek.

Választható wellness programok:

  • Testsúlycsökkentés
  • Anti-aging / Öregedésgátlás
  • Fájdalomcsillapítás
  • Méregtelenítés
  • Relaxáció
  • A szív- és érrendszer edzése

Testsúlycsökkentés napsugárszaunával

Fogyni szeretne?

A Sunlighten segíthet ebben. Szaunáink támogatják a testsúlycsökkentést a szervezet méregtelenítése révén, illetve kalóriaégetéssel, miközben Ön tökéletes kényelemben pihen.

Hogyan lehetséges ez?

Nem titok, hogy az egészséges testsúly fenntartása nagyon fontos életminőségünk szempontjából. A The New England Journal of Medicine által 10 éve publikált tanulmány megállapítása szerint a derék körmérete a korai halálozás kockázatának a becslése tekintetében fontos rizikófaktornak számít. Egészséges testsúly fenntartása tehát akár évekkel is meghosszabbíthatja életünket.

Infravörös technológia

Kalóriaégetésre infravörös hőtechnológiát használva szaunáink – és csak a Sunlighten szaunák – képesek klinikailag igazoltan támogatni a testsúlycsökkentést. Egy 2009-es tanulmány szerint napsugárszaunáink már 3 hónap rendszeres használattal látványosan csökkentik a testsúlyt és a derék körméretét. A tanulmányban részt vevők közös megállapítása szerint a napsugárszaunázás olyan hatással volt rájuk, mintha közepes intenzitású edzést végeztek volna – miközben valójában kellemesen relaxáltak a szaunában.

A napsugárszaunázás ezáltal azok számára is lehetőséget nyújt az életmódváltáshoz, akik valamilyen orvosi oknál fogva – például degeneratív ízületi gyulladás, szív- érrendszeri, vagy légúti betegség – nem képesek intenzívebb mozgást végezni.1 Az Amerikai Orvosi Szövetség szaklapjában közöltek szerint napsugárszauna használatával alkalmanként akár 600 kilokalóriát is elégethetünk.2 Napsugárszaunázás közben testünk belső hőmérséklete megnő. Szervezetünk ekkor keményen dolgozik, hogy lehűtse saját magát, ennek eredménye az egészséges verejtékezés.

A napsugárszauna használata közben megnő a szívritmus, gyorsul az anyagcsere és a vérkeringés, fokozódik a kalóriaégetés, ez pedig a testsúly csökkenését eredményezi. A napsugárszaunázás tehát a testsúly szabályozásának szempontjából ugyanazokkal a jótékony hatásokkal bír, mint a testmozgás, csak jóval pihentetőbb annál.

Gyakori kérdések a napsugárszaunával történő testsúlycsökkentéssel kapcsolatban

Hogyan segít a napsugárszaunázás a testsúlycsökkentésben?

A Sunlighten napsugárszaunái a test maghőmérsékletének megemelésével verejtékezést idéznek elő. Ezáltal gyorsul a vérkeringés és a szívritmus, ami olyan hatást eredményez, mint egy közepes intenzitású edzés. Ezen kívül a napsugárszaunázás enyhíti a túlsúly okozta ízületi fájdalmakat, így könnyebbé teszi a testmozgást is.

Mennyit fogyhatok napsugárszaunázással?

A fogyás mértéke függhet az aktuális testsúlytól is, illetve az étkezési szokásoktól, a testmozgás mértékétől és gyakoriságától is. Ezért ugyanúgy, ahogy egyik diéta sem garantál minden személy esetében egy meghatározott mértékű fogyást, mi sem tudunk pontos számokat mondani a kilókat illetően. Az viszont biztos, hogy egy-egy napsugárszaunázás alkalmával akár 600 kilokalóriát is elégethetünk, ami megfelel egy 1 órán át tartó futópados edzésnek.

Hogyan használjam fogyáshoz a napsugárszaunát?

A legegyszerűbb mód: egyszerűen hátradőlni a napsugárszaunában és élvezni a szaunázást. Persze vannak még lehetőségek: kabinos napsugárszaunáinkban lehetőség van akár jógagyakorlatokat is végezni, amelyek még további jótékony egészségügyi hatásokkal is járnak. Ha a bikram jóga túl megerőltetőnek tűnik, lehet nyújtógyakorlatokat is végezni. Ezek a nem túl megerőltető gyakorlatok egy kicsivel még tovább emelik testünk belső hőmérsékletét, ami látványosabb eredményekre vezet majd. A legjobb eredményeket mPulse napsugárszaunáink 3-in-1 testsúlycsökkentő programjaival lehet elérni, amelyek nagy intenzitással kombinálják a távoli és a közepes infravörös tartomány egyidejű alkalmazását a szív és érrendszer stimulálására.

Miért csökkenti hatékonyabban a testsúlyt a napsugárszauna, mint egy hagyományos finn szauna?

A hagyományos finn szaunák a kabinban lévő levegő felmelegítésével váltanak ki verejtékezést. A súlycsökkenés ekkor átmeneti, mert ez a felszíni verejték csak vizet tartalmaz, amit szaunázás után ivással azonnal visszaveszünk. A napsugárszaunák belülről melegítik fel a testet – ezért is tudunk több időt a szaunában tölteni, így pedig tovább fenntartani a cardio edzéseknél is elengedhetetlen felgyorsult szívritmust. A napsugárszaunákban működő Solocarbon infrasugárzók emellett egy rendkívül keskeny spektrumban, az emberi test számára leginkább hasznosítható 9,4 mikron körüli tartományban bocsátanak ki infravörös sugarakat.

Ez ugyanaz a hullámhossz tartomány, amelyben a – szervezetünk nagy részét alkotó – vízmolekulák is rezonálnak. Ennek köszönhetően tudunk sejtszinten is megszabadulni a lerakódott méreganyagoktól. Ez az optimális hullámhossz teszi lehetővé, hogy a távoli infravörös sugárzás mélyen be tud hatolni a testbe, ami megint csak támogatja a testsúlycsökkentést. A napsugárszaunában a távozó verejték csak 80%-ban tartalmaz vizet, 20%-ot a távozó káros anyagok, anyagcseretermékek tesznek ki.

Fényterápia -rövid áttekintés a színek használatáról

Az alternatív gyógyászatban általában a színspektrumnak csak a hét alapszínét szokták alkalmazni.

Piros

Megemeli a pulzust, a vérnyomást és a légzésszámot. Javítja a keringést és az idegi funkciókat is.

Ciklámen

Tisztító hatása van, erősíti a vénákat és az artériákat.

Rózsaszín

Kiválasztja a véráramból a szennyező anyagokat.

Narancssárga

A piros és a citromsárga keverékeként zsírégető hatással bír, illetve jó hatással van az asztma és a bronchitis tüneteire.

Okkersárga

Erősíti a szervezetet, jó hatással van a szövetekre.

Citromsárga

A színterápia legragyogóbb színe, bőrtisztító hatású, segít az emésztési zavarokon, erősíti az idegrendszert, hepatitis kezelésében is alkalmazzák. Emellett stimulálja a nyirokrendszert és jó hatással van az anyagcserére.

Zöld

A harmónia színeként nyugtató, pozitív hatása van.

Sötétzöld

Gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és regeneráló hatással bír.

Sötétkék

Jó hatással van az ízületekre, stressz-csökkentő, idegnyugtató, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben.

Kék

Lazító, nyugtató hatása miatt gyakran alkalmazzák fejfájás, migrén, makacs megfázás, szorongás, reuma, gyomorfájás, izomgörcsök és májbántalmak kezelésében. Általános fájdalomcsillapítóként széles körben használják.

Indigókék

A szem, a fül és az orr betegségeinek kezelésében alkalmazzák leggyakrabban. Nyugtató hatása van.

Lila

Leggyakrabban idegnyugtató, izomlazító hatása miatt használják. Jó hatással van a nyirokrendszerre, és a lépre, csökkenti a húgyúti betegségek, valamint a pszichotikus zavarok tüneteit.

Összesen 16 különböző, gyönyörű árnyalatú szín alkalmazásával fejti ki jótékony egészségügyi hatásait, 4 színváltó üzemmódban, amelyek távkapcsoló segítségével 4-féle intenzitásra/fényességre állíthatók be.

Foglalás

szauna debrecen infra segítségével

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása